Postaje lijepo i kremasto, tako da maksimalno iskoristite njegov okus.

Postaje lijepo i kremasto, tako da maksimalno iskoristite njegov okus.

(Izvor: USDA Nacionalna baza podataka o hranjivim tvarima) PrincipENiend Valuecent RDAEnergy131 kcal6,5%ugljikohidrata20,70 G16%Protein3,31 G6%Ukupno masnoće 5,86 g 20%kolesterol0%MG0%prehrambena vlakna1AIN µg37%vitamina109%vitamina Mg 6%pantotenska kiselina0,804 mg 16%piridoksin0,336 mg 26%riboflavin0.152 mg12%tiamin036 mg3%A2924 IU97%MG36 MG36 MG36%ELECTROLITSOD %IRON6,65 mg 83%magnezija91 mg 23%mangana0,960 mg42%cinc0,93 mg8,5%

Odabir i skladištenje

ružmarin se uglavnom uzgaja kao vrtna biljka tako da njegovi svježi lišće može lako biti dostupan za upotrebu.

Osušeni listovi ružmarina. Foto: Norwichnuts

Ako trebate kupiti u trgovini biljke, odaberite svježi ružmarin preko suhog oblika biljke jer je superiorna kvalitete i ima ima suptilan okus. Osušeni ružmarin je jači i prilično oštar okusa, pogotovo posebno u jelima od kiselog mesa. Svježi listovi trebaju imati duboko zeleno lišće i bez mrlja ili žutih.

Svježe biljke ružmarina treba čuvati u hladnjaku unutar plastičnih vrećica. Osušeni ružmarin treba se držati u hermetički zatvorenoj posudi i smjestiti na hladno, tamno i suho mjesto gdje će ostati svjež nekoliko mjeseci.

kulinarska upotreba

Opranje ili ispiranje svježeg lišća U hladnoj tekućoj vodi nekoliko minuta kako biste uklonili ostatke prljavštine ili pesticida. Kako bi miris bio netaknut okus, biljka se općenito dodaje receptima u završnim fazama kuhanja, sprječavajući gubitak esencijalnih ulja kroz isparavanje kao rezultat produljenog kuhanja.

Evo nekoliko savjeta za posluživanje:

kruh od ružmarinskog bilja. Foto: Norwichnuts

Svježi ili osušeni listovi ružmarina dio su mediteranskog kuhanja, korištenog u pripremi različitih recepata.

Biljka se koristi za okus u salatama, juhama, pečenom povrću i mesnom jelima.

ružmarin se dobro slaže s rajčicom, patlidbom, krumpirom, tikvicama (Courgettes). Fino nasjeckani svježi listovi koriste se u pripremi ukusnog krumpira od ružmarina.

Čaj od ružmarina popularno je piće u mediteranskoj regiji.

Ljekovita upotreba ružmarina

Otkriveno je da rosmarinska kiselina, prirodni polifenolni antioksidans koji se nalazi u ružmarinu, ima antibakterijske, protuupalne i antioksidacijske funkcije. Osim ružmarina, druga tradicionalna biljka poput kadulje, peperminta, origana, biljke timijana također sadrže značajne razine rosmarinske kiseline.

ulje ružmarija koje se destilira iz cvjetnih vrhova sadrži hlapljivo esencijalno ulje poput kamhena, cineola, cineola , Borneol, Bornyl acetat i drugi esteri. Poznato je da ti spojevi imaju tonska, adstrigentna, dijaforetski i stimulantivna svojstva.

njegovo biljno ulje se također koristi izvana kao rubefaciant za umiruju bolne bolesti u gihtu, reumatizmu i neuralgičkim uvjetima.

Ekstrakcije biljke ružmarina kada se primjenjuju na vlasište za koje se zna da stimulira žarulje kose i pomaže u sprječavanju prerane ćelavosti. To tvori učinkovit lijek za prevenciju Scurfa i peruti.

Čaj od ružmarina prirodni je lijek za nervoznu glavobolju, prehladu i depresiju. (Medicinski odricanje).

Sigurnosni profil

Biljka ružmarina može uzrokovati pobačaj u trudnici kada se konzumira u velikim količinama. Nadalje, u nekim rijetkim slučajevima, proizvodi od ružmarinskog ulja mogu uzrokovati alergijske reakcije kože.

U toksičnim dozama, otkriveno je da ružmarin uzrokuje disfunkciju bubrega i može pogoršati postojeća neurološka stanja poput epilepsije, neuroza, itd. (Medicino Izjava o odricanju odgovornosti).

≺≺ Natrag u bilje iz biljke Rosemary. Posjetite ovdje za impresivan popis svih sorti biljaka s potpunim ilustracijama njihovih činjenica o prehrani i zdravstvenih koristi.

≺≺ Natrag na početnu stranicu.

Daljnji resursi: < /u>

USDA Nacionalna baza podataka hranjivih tvari.

Stanford School of Medicine Informacije o karcinomu Page- prehrana za smanjenje rizika od raka.

Antimikrobna aktivnost rosmarinus oficilas L. – Pdf.

Rosemary- biljka koja raste u Južnoj Africi-PDF.

Brie Cheese Nutrition Facts

Brie sir jedan je od najpopularnijih mliječnih proizvoda na francuskom podrijetlo. Ovaj mekani, bijeli sir s cvjetanom kore proizvede se iz kultiviranja kravljeg mlijeka. Jedan od ranih sireva proizvedenih, prvi je put zabilježen u 8. stoljeću.

brie sir se proizvodi u mnogim zemljama Europe, ali najbolji proizvodi dolaze iz regije Brie u sjevernoj Francuskoj. Blijedo je boje, okus je kremast, ali i tangi i svjež.

svježi sir od brie.

Ovaj krava-mliječni sir je mekan s bijelom kore i izrađen je u obliku velikog, ravnog 14-inčnog kotača. Brie dobiva vrlo skromno razdoblje sazrijevanja od oko 4-6 tjedana prije nego što se oslobodi za tržišta.

Vrste brie sireva

Brie De-Meaux koristi Rennet za formiranje skute. Glatka je, kremasta i ne sasvim trči. Tradicionalno se priprema oko grada Meaux u Francuskoj koristeći nepasterizirano mlijeko.

Brie-de-Melun se prvenstveno oslanja na djelovanje bakterija koje pretvaraju mliječnu laktozu u mliječnu kiselinu. Međutim, mala količina reneta dopuštena je da se koagulira tijekom dužeg vremenskog razdoblja.

Ovdje su skute ugrađene u kalupe bez rezanja. Rubovi ispod kore prvo omekšaju, dok centar ostaje krederan. Ima jači i blago slaniji okus. Tradicionalno se priprema oko grada Melun u Francuskoj koristeći nepasterizirano mlijeko.

Proizvodnja brie sira:

Proizvodnja dobre kvalitete sira je pažljiv proces koji zahtijeva vještinu, strpljenje i vrijeme.

Potrebna oprema uključuje PDV (ili veliku zdjelu) s poklopcem, žlicom na prorezama, velikim nožem, kalupima sira, prostirkom za odvodnju sira ili ladicom s rupama, termometrom, spavaonicom za starenje.

Sastojci: svježe ili kupljeno na punom mlijeku- pasterizirana ili nepasterizirana, mezofilna gluconol svjedočanstva Naša stranica starterska kultura, spore kalupa Penicillium Candidum, sol od sira i sir.

Brie sir priprema se iz kravljeg mlijeka. I mikrobne i gljivične aktivnosti po kulturi i spore kalupa utječu na jedinstvenost brie sira aroma, okus i teksturu kore.

Početni korak je zgrušavanje mlijeka. Zagrijte 2 litara mlijeka do 88-90 F u velikoj posudi ili PDV-u. Zatim posipate 1 paket izravnih postavljenih mezofilnih starter kultura i 1/8 žličice penicillium candidum.

Neka kultura počne raditi svoj rad oko 60 minuta. Tijekom tog razdoblja laktoza se pretvara u mliječnu kiselinu. Nakon otprilike 60 minuta, dodajte tekući rennet u mlijeko, temeljito miješajući.

Dalje, pustite da se skuta tiho sjedi 90 minuta, dok kultura i dalje radi, a Rennet koagulira skutu. Izrežite skutu okomito i ostavite da sjedne 5 minuta.

Zatim polako prebacite (izvadite) skutu s velikom proreznom žlicom uzimajući tanke slojeve (1/2) iz mase skute i nježno ih postavljajući ih u kalupe. Tradicionalno je napravljen sir od mlijeka s cijelim kravama koristi 14-inčni kalup.

Polako napunite kalupe, sloj prema sloju kako bi se skuta omogućilo da se nakratko nasele i sirutka da se isuše prije sljedećeg dodavanja.

Dalje, dopustite da se skute nasele u čvrstu masu i nastave isušivanje. Održavajte temperaturu odvodnog prostora na 68-74F da biste dobili fini krajnji proizvod.

Uključite sir u kalupima nekoliko puta tijekom prva 24 sata kako biste osigurali potpunu suhoću.

nakon 24 sata uklonite sir iz kalupa i sol sa svih strana brzinom od 2% težine kotača (otprilike ½ žlice za pola galon kotača sira). Omogućite sušenje zraka na sobnoj temperaturi još nekoliko dana, okrećući se jednom ili dva puta dnevno.

dob sir u posudi na 50 stupnjeva F 2 tjedna, okrećući se svakih nekoliko dana.

U 2 tjedna zamotajte u papir

apir od papira/voštani od sira i dob na 50 stupnjeva još 2-4 tjedna, ovisno o veličini kotača i zrelosti koju želite. Zatim čuvajte u redovnom hladnjaku. I dalje će sazrijevati u hladnjaku, ali sporije zbog hladnije temperature.

Zdravstvene prednosti brie sira

brie sir je visokokalorični mliječni proizvod; 3,5 oz (100 g) drži 334 kalorije i 27,7 g masti. Unatoč tome, jedan je od najboljih izvora gotovo svih hranjivih sastojaka, uključujući vitamin D i B12.

To je vrlo dobar izvor prehrambenog kalcija i fosfora; A zajedno s vitaminom D, konzumacija brie sira igra važnu ulogu u jačanju i rastu kostiju, posebno u djece.

Brie pruža visokokvalitetne proteine koji je bogat svim esencijalnim aminokiselinama potrebnim za rast i razvoj i pomaže ostati zdrav. 3,5 oz (100 g) Brie sadrži 20,8 g ili oko 37% preporučenog dnevnog unosa proteina.

Sadrži minimalnu količinu laktoze (0-2%) što ga čini jednim od prehrambenih izvora za one s onima s Intolerancija na laktozu. Gotovo sva prirodna laktoza unutar kravljeg mlijeka pretvara se u lakše probavljivu mliječnu kiselinu tijekom proizvodnje brie sira.

brie, kao mliječni proizvod, nije bez glutena. Kod osoba osjetljivih na gluten (celijakiju), to je još jedan važan izvor prehrambenih proizvoda bez glutena bogate proteinima, mineralima i vitaminima.

Tijekom procesa zrenja, svi glavni sastojci mlijeka poput laktoze, mlijeka, mlijeka Lipidi i mliječni proteini podvrgavaju se biokemijskim promjenama u lakše probavljive i proizvode koji se bave zdravljem. , 2-oktanon, 3-oktanon, 1-OCTEN-3-OL, 1,5-OCTADIEN-3-OL, 1,5-OCTADIEN-3-ONE, 2-METILISOBORNEOL i 2-MEHTOXI-3-ISOPROPILPYRAZINE, koji mu daju karakterističan zemljani i voćni okus.

brie sir s vrlo dobar izvor masnih topljivih vitamina, posebno vitamina A. 100 g stare Brie sadrži 592 IU (20% RDI) ovog vitamina. < /P>

Brie je vrlo koncentrirani izvor minerala, posebno kalcij (18% RDI), fosfor (24% RDI), cink (21% RDI), željezo (6%) i Magne Sium (5%) na 3,5 oz (100 g).

tablice> Pogledajte donju tablicu za dubinsku analizu hranjivih sastojaka: brie sir, hranjiva vrijednost na 100 g. (Izvor: USDA Nacionalna baza podataka o hranjivim tvarima) Principlenuident-u RDAEnergy334 Kcal16,7%ugljikohidrata0,45 g Vodič za kupnju za brie sir

svježi, star brie sir lako je dostupan u namirnicama, a supermarketi su u SAD-u . Potražite mekani brie koji je kremast u teksturi s ugodnom voćnom aromom.

Stručnjaci sira prosuđuju kvalitetu Brie-a tako što imaju manje od 54% vlage i više od 23% mlijeka. To je kao manje od 54% vlage i više od 23% mlijeka.

U trgovinama Brie dolazi u mnogo različitih verzija poput plavo veznih zalogaja, kao i bilje, dodani su im sastojci začina.

visokokvalitetni brie sadrži pravilan oblik kotača, tanku koru, bijelu s nekim crvenim prugama zbog crvenih organizama. Njegova tijela i konzistencija imaju karakteristično laganu kremastu boju, vrlo malo ili nikakve otvorenosti u teksturi, podatnoj, glatkoj, ne curi na temperaturi potrošnje. Trebao bi imati ugodnu, karakterističnu, prilično blagu s voćnom aromom.

Izbjegavajte one s nepravilnim oblikom, tankom kore, vrlo vlažnim i brojnim mjestima. Također, potražite ako je previše obojena, velika otvorenost, vrlo čvrsta ili curna, zrnasta, slojevita i ima okus koji je preko kiseline, gorkog, vrlo slanog, metalnog, opuštenog, vrlo amonijakalnog i sapuna.

Skladištenje

Budući da je nježni mliječni proizvod, brie sir je vrlo pokvarljiv i može trajati samo tjedan dana.

kod kuće, lagano zamotajte brie sir s voskom ili papir pergamenta do spriječiti razvoj plijesni ili sušenje. Također mu omogućuje da nastavi prirodno starenje i disanje, tako da okus ostaje svjež.

kulinarske uporabe brie sira

brie je jedan od najsvestranijih mekih sireva koji se mogu eksperimentirati sorte recepata.

Možete je pojesti obično, posipati salatu ili dodati u zalihe slastičarnica i jela.

Da biste ga pripremili, izvadite ga iz hladnjaka i ostavite ga vani na sobnoj temperaturi 1 sat. Postaje lijepo i kremasto, tako da izvučete maksimum iz njegovog okusa. Ukratko ga zagrijavanje u mikrovalnoj pećnici čini ga iznutra.

Brie je tradicionalno rezano na male klinove i jede se s običnim tostom krekerima. Također ga možete upariti sa svim vrstama preliva i pića. Upotrijebite Melted Brie u mnogim različitim jelima kako biste uživali u njegovoj jedinstvenoj, gooey ukusnosti.

Izrežite Brie na kriške u obliku trokutastog oblika. Njegova je koda jestiva, zajedno s ostatkom sira.

Evo nekoliko savjeta za posluživanje

< Tr>

Pečeni Brie & amp; Voće, krekeri. Ljubaznošću: Phil Denton

Rastopljeni sir dobro ide na hamburger, s sendvičima s slaninom ili morskim plodovima.

Kao predjelo, uparite sir sa slatkim voćem ili orasima koji nadopunjuju njegove okuse.

Brie en croute je klasično francusko jelo od peciva, gdje je mali kotač brie sira zamotan u tijesto lifte phyllo i pečen dok nije zlatno smeđa .

Pripremite Crepe Lorraine sa špinatom, sirom od brie i šunke.

Pecite ga u tijestu, kasici ili na vrhu pizze ili pećnice.

Pripremite recepti za gratin od brie sira s krumpirom i karameliziranim lukom.

Sigurnosni profil

sir od brie je među visokim soli i zasićenim mastima koje sadrže mliječne proizvode. Jedite ga umjerenom.

sirevi od starijeg, uključujući Brie, imaju visoku količinu sadržaja tiramina, a ako osoba na inhibitorima inhibitora mono-amin oksidaze (MAOI) poput fenelzina (Nardil) konzumira sireve, može razviti a Medicinska hitna pomoć poznata kao hipertenzivna (visoki krvni tlak) kriza koja ima simptome poput jake glavobolje, znojenja, krvarenja iz nosa, brzog otkucaja srca, bolova u prsima, zamagljivanja vida, kratkoće daha i zbunjenosti i trebala bi tražiti neposrednu medicinsku pomoć. Također, oni trebaju nastaviti slijediti prehranu s nisko-tiraminom nekoliko tjedana nakon zaustavljanja ovih lijekova.

Nacionalna zaklada za glavobolju kategorizira Brie u konzumaciji za izbjegavanje hrane.

(odricanje od odgovornosti )

Izvor: Klinika Mayo: Maoi’s and Diat.

Također pročitajte ≻≻-

≻≻- Cheddar činjenice o prehrani sira .

≻≻-ricotta činjenice o prehrani sira.

≻≻ ≻≻ ≻≻ ≻≻ ≻≻ ≻≻ ≻≻-povratak do mliječnih proizvoda iz činjenica o prehrani sira Brie.

≻≻-Povratak na početnu stranicu .

Daljnji resursi:

USDA Nacionalna baza podataka hranjivih tvari. (otvara se u novom prozoru).

Brie/Camembert-sira olakšavaju. (otvara se u novom prozoru).

Nacionalna prehrana za glavobolju od glavobolje-niska prehrana glavobolja. -PDF.

ČINJENICE FIKTERIJENE SENSE FIKTRIJA

Sjemenke senfa su visoko cijenjene kulinarske sjemenke ulja koje se koriste od ranijih vremena. Sjemenke su voćne mahune dobivene iz biljke senfa, u obitelji Brassica. Neki od bliskih članova senfova u ovoj obitelji uključuju kupus, brokoli, Bruxelles-Sprouts itd.

Znanstveno ime: Brassica Juncea.

Senfs je porijeklom iz Azije Male, ali ovih dana ovih dana Uzgojena kao jedan od glavnih komercijalnih usjeva u Kanadi, Indiji, Kini i umjerenim regijama Europe.

Sjemenke senfa. Napomena za sićušno okruglo, bijelo i smeđe sjemenke. (Foto: by WordIdden)

Senfs su zimske usjeve. Biljka doseže visinu oko 4-5 stopa i nosi zlatno žuto cvjetove. Oni su sitne, okrugle sjemenke koje se mijenjaju oko jednog mm promjera pronađenih u voćnom pod.

Općenito, tri glavne sorte senfa uzgajaju se širom svijeta za upotrebu.

Postrojenje senfa u poljoprivrednom polju. Napomena za svijetlo žute cvjetove. (Foto: Itchys).

sjemenke bijelog senfa (sinapis alba ili brassica alba): sjemenke su lagane slame-žute i nešto veće od ostale dvije sorte.

Contents